technews.bgснимка: BoeingАмериканският производител на самолети Boeing обяви, че планира да проведе

...
technews.bgснимка: BoeingАмериканският производител на самолети Boeing обяви, че планира да проведе
Коментари Харесай

Boeing праща хора в космоса със Starliner през 2021 г.

technews.bg

фотография: Boeing

Американският производител на самолети Boeing разгласи, че възнамерява да организира тестов полет на галактическия транспортен съд CST-100 Starliner без екипаж до Международната галактическа станция (МКС) през декември тази година или идващия януари. Времето на полета зависи от това по кое време компанията ще завърши разработката на софтуера и тестовото съоръжение.

В случай на сполучлив тестов полет, първата задача на Starliner с екипаж на борда може да се реализира още през лятото на 2021 година Следсертификационната задача на галактическия транспортен съд е планувана за идната зима, прецизират от компанията.

Boeing търси реабилитация, откакто по-рано изпитателен полет на Starliner беше пресечен, заради механически повреди, а компанията бе изпреварена от различен американски състезател в галактическата конкуренция – SpaceX на Илон Мъск. По-рано този месец SpaceX сполучливо върна галактически уред с астронавти от МКС на Земята.

През декември 2019 година по време на първия тестов полет на Boeing CST-100 Starliner в безпилотен режим поредност от софтуерни неточности и проблеми с автоматизирания таймер попречиха на галактическия транспортен съд да се свърже с МКС и той се върна на Земята седмица по-рано от плануваното.

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР